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1.Imagem marcado/desmarcadoSCHOBERT, C.; ZHONG, W. J.; KUMOR, E. Inorgamic ions modulate the path of phloem loading of sucrose in Ricinus communis L. seedlings. Plant Cell and Environment, v.21 n.10, p.1047-1054, 1998.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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2.Imagem marcado/desmarcadoBRAUER, M.; ZHONG, W. J.; JELITTO, T.; SCHOBERT, C.; SANDERS, D.; KUMOR, E. Free calcium ion concentration in the siever- tube- sap of Ricinus communis L. seedlings. Planta, v, 206, n.1, p.103-107, 1998.

Biblioteca(s): Embrapa Algodão.

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Biblioteca(s):  Embrapa Trigo.
Data corrente:  03/02/2015
Data da última atualização:  03/02/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  ZOLDAN, S. M.; BRAGA, G. de S.; FONSECA, F. J.; CARRÃO-PANIZZI, M. C.
Afiliação:  SANDRA MARIA ZOLDAN; GUILHERME DE SOUZA BRAGA; FERNANDO JOSEPETTI FONSECA; MERCEDES CONCORDIA CARRAO PANIZZI, CNPT.
Título:  Electronic tongue system to evaluate flavor of soybean (Glycine max (l.) Merrill) genotypes.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Brazilian Archives of Biology And Technology, Curitiba, v. 57, n. 5, p. 797-802, Sept./Oct. 2014.
ISSN:  1516-8913
DOI:  http://dx.doi.org/10.1590/S1516-8913201402176
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  An electronic tongue system was tested as a fast and efficient analytical tool for flavor evaluation of soybean genotypes. Grain samples of 25 soybean lines were analyzed using 0.25 g of milled samples added to 100 mL of distilled water and mixing for one minute on a magnetic stirrer. An aliquot (50 mL) from the filtered liquid was used for the analysis on a pre-fixed frequency of 1 kHz and alternate tension of 50 mV. Two analyses were conducted in a complete randomized design with three replicates. Electrical response (capacitance) of eight polymeric chemical sensors used to analyze the soybean lines were submitted to Principal Component Analysis (PCA). In the spatial distribution of the PCA graphic, the lines close to each other were similar, while the distant ones showed different characteristics. The electronic tongue system was efficient in discriminating flavor of soybean lines.
Palavras-Chave:  Análise de aroma; Beany flavor; Chemical sensors; Electronic tongue system; Sensores químicos; Sistema língua eletrônica; Special soybean grains; Vegetable types.
Thesagro:  Soja.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/117202/1/2014-Brazilian-Archives-of-Biology-and-Technology-v57n5p797.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Trigo (CNPT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPT42810 - 1UPCAP - DD
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